Αφιερωματα / Συζητησεις

Ιστορίες βγαλμένες μέσα από μουσεία, γκαλερί, χώρους πολιτισμού, κινήματα τέχνης και φεστιβάλ, ιστορίες για ανθρώπους που δημιουργούν και δημιουργούνται μέσα από την τέχνη τους.

Αφιερώματα/Συζητήσεις

8 τρελά πράγματα που δεν ήξερες για τον Salvador Dalí

 
Με μια καριέρα που διήρκεσε πάνω από έξι δεκαετίες, ο Σαλβαδόρ Νταλί είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη σύγχρονη τέχνη.
 
Ας δούμε μερικά από τα ενδιαφέροντα γεγονότα της ζωής του, που μπορεί να σας εκπλήξουν.
 
  1. Ήταν πεπεισμένος ότι είναι η μετενσάρκωση του νεκρού αδερφού του

Ο Νταλί δεν ήταν ο μόνος Σαλβαδόρ στην οικογένειά του. Ο αδελφός του πέθανε μόλις εννέα μήνες πριν γεννηθεί ο καλλιτέχνης.

  1. Είχε πάρει αποβολή δις από τη σχολή καλών τεχνών

Αποδεικνύοντας ότι ήταν επαναστάτης από την αρχή, εκδιώχθηκε από την σχολή τέχνης - όχι μία φορά, αλλά δύο φορές. «Είμαι απείρως πιο έξυπνος από αυτούς τους τρεις καθηγητές και, ως εκ τούτου, αρνούμαι να εξεταστώ. Ξέρω πολύ καλά αυτό το θέμα».

  1. Δεν έπαιρνε ναρκωτικά

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος δήλωσε κάποτε ότι «δεν παίρνω ναρκωτικά, είμαι τα ναρκωτικά».

  1. Οι σουρεαλιστές δεν τον αγαπούσαν

Αν και ο θεωρείται βασικός στο σουρεαλιστικό κίνημα, ο καλλιτέχνης γοητευόταν από τον Χίτλερ, κάτι που οι Σουρεαλιστές έβρισκαν ανησυχητικό. Κάποτε είπε: «Συχνά ονειρεύομαι τον Χίτλερ, όπως άλλοι άντρες ονειρεύονται γυναίκες».

  1. Έκανε έναν μη συμβατικό γάμο

Η Elena Ivanovna Diakonova, γνωστή ως Gala, ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερη από τον Dalí. Καθ 'όλη τη ζωή τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μοιράστηκαν μια έντονη και εγκεφαλική αγάπη. Ωστόσο, για να την επισκεφθεί, χρειαζόταν τη γραπτή συγκατάθεσή της. 

  1. Εξαπάτησε τη Yoko Ono

Της έστειλε χόρτα για $ 10.000. Προφανώς, η ίδια του ζήτησε να της πουλήσει τρίχες από το μουστάκι του, κι εκείνος θεώρησε πως τις ήθελε για να του κάνει μάγια.

  1. Το logo CHUPA CHUPS ήταν δικό του

Σχεδίασε το λογότυπο για το γλειφιτζούρι το 1969 και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

  1. Δημιούργησε ένα ολόγραμμα του ALICE COOPER

Ο Cooper ήταν μόλις 25 ετών όταν συναντήθηκε με τον Dali το 1973. Ο 69χρονος ζωγράφος πρότεινε να δημιουργήσει το πρώτο ζωντανό ολόγραμμα του κόσμου χρησιμοποιώντας τον Cooper ως μοντέλο. Cooper: «Αυτό είναι υπέροχο, όταν τελειώσει μπορώ να το έχω;» και ο καλλιτέχνης απάντησε: «Φυσικά και όχι, αξίζει εκατομμύρια!».

 

Image @ http://www.fullhdwpp.com

Search